Tyonkuva
No nyt kun olen taalla jo jonkin aikaa pyorinyt niin osaan ehka jo vahan sanoa mita taalla tyoaikana teen. 5 paivaa tyota viikossa ja kaksi vapaata. Olemme Annikan kanssa tehneet samoja vuoroja.
Eli olemme Annikan kanssa aamupalatarjoilussa aamuisin. Tanaan oli oikein mukava aamu ja kukaan ei ilmestynyt paikalle, vaikka me kiirehdimme laittamaan paikkoja kuntoon jo klo 7.00. no eipa tarvitse huomiseksi tayttaa mehukannuja ja hedelmakulhoja. Sitten jos joku olisi sinne ilmestynyt olisimme kyselleet ottavatko teeta vai kahvia, ja haluavatko kenties paahtoleipaa. Ammupaltarjoilu menee ihan mukaavasti kun asiakkaita on vahemman kuin 30, sitten kun on lahes 80 ruokittavaa menee vahan mutkikkaammaksi. Kun kaikki ovat saaneet aamupalansa paastaan me syomaan se mita aamupalasta on jaanyt jaljelle :) Oman aamupalan jalkeen taytyy viela siivota paikkoja ja tehda juoksevia hommia(aterimien kiillotusta...). Sitten voikin kirjautua ulos n. 11.00 maissa. Yleensa jos on aamuvuorossa eika jatka paivavuorossa, taytyy tulla viela sitten iltavuoroon.
Jos ei paase viela 11.00 jalkeen pois tarkoittanee se sita etta on joutunut paivavuoroon. Paivavuorossa saa juosta ja kantaa tavaroita. Konfrenssivieraat juovat uskomattomia maaria kahvia, teeta, vetaa ja muita litkuja. Lisaksi pitaa roudata kaiken maailman likaisia lautasia yms. Paivavuorot on siita mukavia, etta mita luultavimmin ehtii illalla pesemaan pyykkeja ja hoitamaan omia asioitaan.
Iltavuorot ovat kaikkein pelottavimpia. Silloin joutuu kysymaan asiakkailta illalistilauksia ja parhaimassa tapauksessa selostamaan mita jokin ruoka on. Yleensa minulla ei ole kuitenkaan harmaintakaan aavistusta mita mikin ruoka on, joten asiakkaat saavat itse arvuutella mita listalla on. Onneksi tata kamalaa tyota voi paeta myos keittiioon, jossa voi keskitty esim. aterimien kiillotukseen. Se on muuten ainoa asia, jonka minakin jo osaan ilman ongelmia.
Tana iltana meille on tulossa 200 ihmisen ryhma illaliselle. Sali on ahdettu tayteen tuoleja ja poytien valissa on tilaa kulkea n. 40 cm. Toivon kovasti etten joudu tarjoilemaan tuolle ryhmalle, vaan paasen ihan tavalliseen ravintolahommaan. Nimittain siella salissa taytyy harjoittaa jotain silver-servingia, josta minulla ei ole harmaintakaan aavistusta. Olen kuullut jotain etta ruoat laitettaisiin suoraan asiakkaiden lautasille tai jotain... Minulla on jo vaikeuksia kahden kuuman lautasen viemisessa! Miten voisin kantaa jotakin suuuurta tarjotinta ja viela tarjoilla siita, kun liikkumatilaakaan ei juuri ole?
Eli olemme Annikan kanssa aamupalatarjoilussa aamuisin. Tanaan oli oikein mukava aamu ja kukaan ei ilmestynyt paikalle, vaikka me kiirehdimme laittamaan paikkoja kuntoon jo klo 7.00. no eipa tarvitse huomiseksi tayttaa mehukannuja ja hedelmakulhoja. Sitten jos joku olisi sinne ilmestynyt olisimme kyselleet ottavatko teeta vai kahvia, ja haluavatko kenties paahtoleipaa. Ammupaltarjoilu menee ihan mukaavasti kun asiakkaita on vahemman kuin 30, sitten kun on lahes 80 ruokittavaa menee vahan mutkikkaammaksi. Kun kaikki ovat saaneet aamupalansa paastaan me syomaan se mita aamupalasta on jaanyt jaljelle :) Oman aamupalan jalkeen taytyy viela siivota paikkoja ja tehda juoksevia hommia(aterimien kiillotusta...). Sitten voikin kirjautua ulos n. 11.00 maissa. Yleensa jos on aamuvuorossa eika jatka paivavuorossa, taytyy tulla viela sitten iltavuoroon.
Jos ei paase viela 11.00 jalkeen pois tarkoittanee se sita etta on joutunut paivavuoroon. Paivavuorossa saa juosta ja kantaa tavaroita. Konfrenssivieraat juovat uskomattomia maaria kahvia, teeta, vetaa ja muita litkuja. Lisaksi pitaa roudata kaiken maailman likaisia lautasia yms. Paivavuorot on siita mukavia, etta mita luultavimmin ehtii illalla pesemaan pyykkeja ja hoitamaan omia asioitaan.
Iltavuorot ovat kaikkein pelottavimpia. Silloin joutuu kysymaan asiakkailta illalistilauksia ja parhaimassa tapauksessa selostamaan mita jokin ruoka on. Yleensa minulla ei ole kuitenkaan harmaintakaan aavistusta mita mikin ruoka on, joten asiakkaat saavat itse arvuutella mita listalla on. Onneksi tata kamalaa tyota voi paeta myos keittiioon, jossa voi keskitty esim. aterimien kiillotukseen. Se on muuten ainoa asia, jonka minakin jo osaan ilman ongelmia.
Tana iltana meille on tulossa 200 ihmisen ryhma illaliselle. Sali on ahdettu tayteen tuoleja ja poytien valissa on tilaa kulkea n. 40 cm. Toivon kovasti etten joudu tarjoilemaan tuolle ryhmalle, vaan paasen ihan tavalliseen ravintolahommaan. Nimittain siella salissa taytyy harjoittaa jotain silver-servingia, josta minulla ei ole harmaintakaan aavistusta. Olen kuullut jotain etta ruoat laitettaisiin suoraan asiakkaiden lautasille tai jotain... Minulla on jo vaikeuksia kahden kuuman lautasen viemisessa! Miten voisin kantaa jotakin suuuurta tarjotinta ja viela tarjoilla siita, kun liikkumatilaakaan ei juuri ole?
4 Comments:
At 28/11/05 16:09,
Anonyymi said…
Voi damet! Tää on jo viideskymmenes kerta ko koitan sulle kommenttia laittaa, eikä onnistu.. Eilen sama homma. En tosin muista mitä asiaa mulla eilen oli, ei näköjään mitään mullistavaa. Mua pelottaa pelkkä ajtatus tarjoilemisesta, ykäsellä ko vanhoille tarjoiltiin niin oli jo siinä kieli keskellä suuta ettei mee perunapuurot mekoille. Ja tuo hana homma, täällä taas yksikseni naureskelen.. Että tiiän ketä syyttää jos mua aletaan kahjoks epäillä.
At 29/11/05 15:56,
Fridget said…
Mikakohan sina on kun ei halua ottaa kommentteja vastaan..? Tietaako joku? Ma kun en voi jattaa myoskaanblogsomen sivustoille...
At 1/12/05 01:05,
Anonyymi said…
Tää bloggeri on vähän tällainen, mutta ilmainen :)
At 3/1/06 20:35,
Anonyymi said…
teet siis aivan samaa työtä kuin minäkin Bournemouthissa. Työ on tosi paskaa, mutta siihen tottuu. (olet varmaan huomannutkin sen, koska vastaan näin myöhään.)
t. Maarit
Lähetä kommentti
<< Home